Lad os ringe dig op

Søg
9. juni 2012 @ 14:03
Udgivet af: admin-kim

Driver du en blog eller hjemmeside i WordPress, så er du helt sikkert også interesseret i at drive trafik til siden. WordPress er et dejligt CMS at arbejde med, da man kan stortset alt med det. Men rent SEO-mæssigt halter det en smule. Så dagens indlæg handler om WordPress SEO.

Denne WordPress SEO Guide beskriver hvordan du sætter din blog op så den bare spiller rent SEO-mæssigt. Du skal selvfølgelig sørge for at skrive nogen gode tekster og skaffe en masse gode links til siden. Men det er ikke det denne artikel handler om 🙂

Stort set alle de ændringer jeg nævner i denne artikel, er noget som du selv kan implementere. Jeg vil i hvert fald gøre mit for at gøre det nemt for dig.

Pæne og søgemaskinevenlige URL´er

Som standard vil dine URL´er på en WordPress-blog se sådan ud: http://blog.dk/?p=215 – det er vi umiddelbart ikke interesseret. Vi vil gerne have de ser sådan her ud: http://blog.dk/det-handler-bloggen-om.html

Det gøre i 2 steps.

Tjek om du har en .htaccess i roden af dit domæne med følgende indhold:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

 Step 2 foregår i din WordPress backend under “Instillinger → Permanente links”

Her kan du lave en skabelon for dine URL´er. I boksen ” Egen Struktur” eller “Custom Structure” indsætter du følgende linje: /%postname%.html og trykker gem.

Title og Meta Descriptions tag

Title tagget er en af de vigtigste onsite-faktorer inden for SEO. Men ikke nok med det, så er det også den linje som visses i toppen af din browser og som den første linje i søgeresultaterne på Google.

Title tag og Meta description

Til den opgave vil jeg anbefale at installere et plugin ved navn “WordPress SEO” lavet af Yoast. Når du har installeret og aktiveret det, kan du lave Title og Descripstions til hver enkelt blogpost eller side. Selve pluginet kan utroligt meget, men jeg vil anbefale dig at læse Yoast´s guide til brug af WordPress SEO-plugin.

WordPress SEO

Duplicate Content (DC) / Duplikeret Indhold

Duplicate Content vil sige at det samme indhold findes på flere forskellige URL´er. På en WordPress blog er det et stort problem, da er nogen forskellige arkiver, baseret på dato, kategori, tags og forfatter. De kan alle vise det samme indhold, hvilket er langt fra optimalt.

Da du allerede har installeret “WordPress SEO” kan du under “SEO → Indexation” krydse af hvilke arkiver som ikke skal indexeres af Google. Det er simpelt, men det virker helt efter hensigten.

Indexerings regler

Pagination

Når man har en WordPress blog med mange indlæg, så vil du i bunden af forsiden kunne se links til “Næste side” hvor de 10 næste indlæg kommer. Forestil dig at du har 100 eller 200 indlæg på din blog, så er der langt ned til de ældste indlæg.

Dette problem er nemt løst ved hjælp af et pagination-pluging, som der findes et hav af. Jeg vil dog anbefale pluginet “WP-PageNavi” lavet af Scribu. Når du har installeret pluginet, skulle din blog gerne se nogenlunde sådan ud i bunden:

Pagination

Du kan selvfølgelig ændre udseende og teksten som du vil. Det er et super godt plugin.

XML Sitemaps

XML Sitemaps bruges til automastisk at fortælle Google og de andre søgemaskiner, hver gang der kommer nyt indhold på din side. Med Yoast´s “WordPress SEO” er det allerede indbygget, du skal blot aktivere det under “SEO → XML Sitemap” og du er klar.

Jeg anbefaler dog også at du sætter adressen på dit sitemap ind i Google Webmasterværktøjer. På den måde vil du få en masse nyttig information om din WordPress blog, som du kan bruge i dit videre forløb med WordPress SEO.

Ping af udvalgte tjenester

Under “Indstillinger → Skrivning” er der en boks som hedder “Opdateringstjenester”, hvori du kan indsætte links til blog-tjenester, som automatisk bliver gjort opmærksom hver gang du udgiver en blogpost.

Det vigtigste link du skal indsætte her er: http://blogsearch.google.com/ping/RPC2, som er den der pinger Google. Men du kan udvide lsiten med følgende ping-tjenester:

http://blogbot.dk/io/xml-rpc.php
http://www.overskrift.dk/ping/
http://rpc.weblogs.com/RPC2
http://rpc.twingly.com/
http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
http://rpc.technorati.com/rpc/ping
http://ping.feedburner.com
http://api.moreover.com/ping
http://api.my.yahoo.com/RPC2
http://api.my.yahoo.com/rss/ping
http://bblog.com/ping.php
http://blog.goo.ne.jp/XMLRPC
http://ping.bitacoras.com
http://ping.bloggers.jp/rpc/
http://ping.myblog.jp
http://ping.syndic8.com/xmlrpc.php
http://ping.weblogalot.com/rpc.php
http://pingoat.com/goat/RPC2
http://rpc.icerocket.com:10080/
http://rpc.pingomatic.com/
http://topicexchange.com/RPC2
http://www.bitacoles.net/ping.php
http://www.blogdigger.com/RPC2
http://www.blogpeople.net/servlet/weblogUpdates
http://www.blogsnow.com/ping
http://www.popdex.com/addsite.php
http://wasalive.com/ping/
http://xping.pubsub.com/ping/

Det var ordene for i dag. Mener du der er noget jeg har glemt eller har spørgsmål til ovenstående WordPress SEO Guide, ja så er kommentar-feltet klar til brug 🙂

GD Star Rating
loading...
WordPress SEO, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply