Lad os ringe dig op

Søg
5. september 2012 @ 10:55
Udgivet af: admin-kim

Når man skal starte en ny virksomhed eller ændre navn på en eksisterende, så er det vigtigt at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. Det første punkt på listen er og vil altid være at sikre sig de rigtige domæner, hvis de altså er ledige. Hvis man ikke kan få firmanavn.dk og/eller firmanavn.com – så ville det være en god idé at finde på et andet navn til sin virksomhed.

Dette er der desværre en del store virksomheder i Danmark som glemmer. Senest er det DanID, som glemte at sikre sig domænerne NemID.dk og Nem-ID.dk, da de udrullede den offentlige logintjeneste NemID.

DanID mente de havde ret til domænerne og ville have domænernes ejer, Assemble A/S, til at overdrage domænerne. Dette nægtede de og sagen endte hos Klagenævnet for Domænenavne, som d. 31 august i år gav afslag på overdragelsen af domæner.

Du kan læse afgørelsen her 

PBS/Nets/Teller domæne-sagen

Da PBS slog sig sammen med det norske firma BBS, skiftede de navn til Nets og Teller. Men de glemte også at undersøge om domænerne var ledige. Det var de ikke – domænet Nets.dk var ejet af en Webdesigner ved navn Sten, som stavet omvendt gav navnet Nets. Og Teller.dk var ejet af en dansk arkitekt. Nets opgav til sidst at få fingrene i domænerne og måtte nøjes med andre TLD´er.

Derfor er det vigtigt at registrere de vigtigste domæner hvis man starter en ny virksomhed eller skifter navn på en eksisterende, da det kan være svært at få fingrene i dem efterfølgende, hvis de viser sig at være taget. Der skal i hvert fald være nogen gode argumenter tilstede, hvis det skal lykkes.

GD Star Rating
loading...
Husk at registrere vigtige domæner, 10.0 out of 10 based on 1 rating

One Response to “Husk at registrere vigtige domæner”

  1. Super gode pointer. Langt hen ad vejen vil jeg også anbefale virksomheder at sørge for at have et internationalt TLD (com, biz eller lign.) – man ved aldrig om man på et tidspunkt får lyst til at komme ud på andre markeder, og så er det vigtigt at have lokale domæner, eller et samlet internationalt.


Leave a Reply